پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

فوق تخصص جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بیماری های مادرزادی قلب یکی از شایعترین بیمارهای مادرزادی در انسان است.

فوق تخصص جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بیماری های مادرزادی قلب یکی از شایعترین بیمارهای مادرزادی در انسان است.


به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر شیروان سلامی نیا افزود: در مطالعات صورت گرفنه علت حدود 50 درصد مرگ و میر در بیماری های مادرزادی، بیماری های مادرزادی قلب محسوب می شود که طیف وسیعی را تشکیل داده و بروز آن آمارهای متفاوتی دارد.


وی اذعان داشت: بدون در نظر گرفتن بیماری تنگی دریچه آئورت دولتی که حدود 2درصد افراد سالم به آن مبتلا هستند، بروز بیماری های مادرزادی قلب حدود 4 در 1000 تا 50 در هر 1000 تولد زنده گزارش شده است.


 وی ادامه داد: باید توجه داشت که درصد بالایی از سقط ها و مرده زایی ها می تواند بواسطه مشکلات شدید در فرایندهای تشکیل سیستم قلبی-عروقی باشد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد: بیماری های مادرزادی قلب می تواند بدون علامت، تشخیص اتفاقی و یا دارای علائم باشد.


وی با اشاره به اینکه ظاهر این بیماری ها بسته به نوع بیماری و سن بیمار متفاوت است،گفت: در کودکان و به خصوص در دوران نوزادی و شیرخوارگی، علائم بیمارهای قلبی متفاوت از بزرگسالان می باشد.


آشنایی با علایم و تظاهرات بالینی بیماری های مادرزادی قلب


وی عفونت های مکرر تنفسی به خصوص همراه با کبودی لب ها و یا انتهای اندام ها، گریه زیاد و یا گریه کم و بیحالی، رشد کم، بد شیرخوردن، نارسایی رشد و یا اشکال در نمودار رشد و عدم وزن گیری  را از شایعترین تظاهرات این بیماری عنوان کرد و اضافه نمود: این بیماری علائم تخصصی دیگری هم دارد.


دکتر سلامی نیا با  اشاره به بیمارهای مادرزادی قلب در خانواده گفت: خوردن دارو توسط مادر بخصوص در سه ماهه اول بارداری، وجود بیماری های مادرزادی دیگر در شیرخوار و یا کودک، ابتلا به بیماری های کروموزومی، سن پدر و مادر در موقع تولد شیرخوار، سابقه واکسناسیون خاص مادر در زمان بارداری و وجود بیماری هایی از قبیل سرخچه، سرخک و دیابت در مادر موجب ابتلا کودک به بیمار های مادرزادی قلب می شود.  


وی تصریح کرد: با توجه به شیوع نسبتاً بالا ، کشندگی و عارضه زیاد بیماری های مادرزادی قلب و همچنین قابل اصلاح بودن با اعمال جراحی قلب در خیلی از موارد به نظر می رسد باید در امر تشخیص و درمان این بیماری ها دقت و آگاهی بیشتری نمود.


فوق تخصص جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در خیلی از موارد حتی با وجود زایمان در بیمارستان یا در سایر مراکز دارای متخصص زنان و اطفال خیلی از موارد آنچنان با بی توجهی دیر تشخیص داده می شوند که در نهایت یا اینکه کاری نمی توان کرد و یا اگر هم اقدامی صورت گیرد نتایج دلخواه و قابل قبولی حاصل نمی شود.


وی افزود: راه و روش های متفاوت و در دسترسی در همه مراکز درمانی برای غربالگری اکثر موارد مهم این بیماری ها وجود دارد که اولین اقدام، معاینات و شرح حال بالینی به خصوص توسط پزشکان و متخصصان زنان و زایمان و یا اطفال است که در صورت شک به بیماری با متخصص قلب اطفال مشاوره می شود.


وی تصریح کرد: حتما این عبارت برای گوش ماها یعنی تیم پزشکی و پیرا پزشکی آشناست و آن این است: ((مشکل بچه من موقع تولد تشخیص داده نشد و بعدا به دلیل زود سرماخوردن،خوب شیر نخوردن،سیاه شدن،رشد نکردن،... و یا در سنین بالاتر با تنگی نفس موقع فعالیت ورزشی مدرسه، پزشک تشخیص داد و همچنین گفته شد به دلیل دیر تشخیص دادن قابل عمل نیست.))


دکتر سلامی نیا با بیان اینکه یکی از راه های بسیار ساده و در دسترس و قابل انجام توسط پرسنل پزشکی برای تشخیص این بیماری ها، تست ساده پالس اکسی متری(Pulse Oximetry) است، یادآور شد: این تست در نوزادان بستری در 24 ساعت اول و در نوزادانی که زودتر ترخیص می شوند در موقع ترخیص باید انجام شود که مشخصات یک تست مثبت میزان اشباح اکسیژن خون زیر 95 درصد و یا اختلاف بین دست و پا بیش از 3 درصد است.


وی اذعان داشت: در برخی موارد تکرار تست لازم است و اینکار براساس یک جدول مشخص که در هر بخش زایشگاه یا اطفال باید موجود باشد انجام می شود.


دکتر سلامی نیا در پایان خاطرنشان کرد: بدیهی است چناچه این تست مثبت باشد انجام اکوکاردیوگرافی توسط متخصص قلب اطفال و در نهایت درمان های دارویی و جراحی باید انجام شود.


انتهای پیام/